چنانچه قصد طراحی کابینت آشپزخانه یا تعویض کابینتهای قدیمی را دارید باید بدانید که انتخابهای زیادی در مورد متریال کابینت آشپزخانه وجود دارد. با توجه به بودجهای که دارید و طراحی دکوراسیون داخلی خانه و آشپزخانه گزینههای گوناگونی پیش رو خواهید داشت. اما آشنایی با انواع گزینهها به شما کمک کیکند بهترین انتخاب را داشته باشید. در ادامه این مطلب پتروفوم قصد داریم بهترین متریالهای موجود موجود برای کابینت آشپزخانه را معرفی و معایب و مزایای آنها را با شما به اشتراک بگذاریم.
انواع متریال کابینت آشپزخانه
از آنجایی کابینت اجزای مهم و ضروری در طرای دکوراسیون آشپزخانه است و با موادی همچون آب و روغن در تماس است باید نهایت دقت عمل را در انتخاب خود داشته باشید. انواع متریال برای ساخت و اجرای کابینت آشپزخانه وجود دارد که در این بخش به معرفی آنها میپردازیم تا بتوانید انتخاب بهتر و دقیقتری داشته باشید.
چوب
چوب محبوبترین متریال کابینت آشپزخانه میباشد. زیرا چوب مادهای تجدیدپذیر و غیر سمی میباشد. انواع چوب از جمله چوبهای سخت نظیر:
- ماریندی
- چوب درخت ساج
- و شیشام
برای ساخت کابینت آشپزخانه بکار برده میشوند. سطح این نوع چوب را میتوان صیقل داد، لعابکاری کرد و در نهایت با رنگهای مختلف رنگآمیزی کرد.
مزایای استفاده از چوب به عنوان متریال کابینت آشپزخانه
- موجود در طیف متنوعی از رنگها و بافتها
- دارا بودن تنوع طبیعی ذاتی در بافت خود
- سازگار با انواع بکهای مدرن و سنتی در طراحی کابینت
- تمیز کاری راحت سطح چوب جلاکاری شده
تنها نکتهای که برای تمیز کردن کابینت چوبی باید مدنظر قرار داد این است نباید از برای تمیزکاری از محلولهای اسیدی قوی مانند پاککنندههای صنعتی استفاده کرد.
معایب استفاده از چوب در کابینت آشپزخانه
روی تختههای چوبهای کم کیفیت، تورفتگیها و جای ضرب خوردگی مشخص است. از این رو باید در هنگام انتخاب کابینت چوبی بهترین نوع چوب را انتخاب کنید. ایجاد تغییر در سطح رطوبت هوا میتواند به درون و سطح چوب آسیب بزند. لازم به ذکر است برای حفظ بافت صاف چوبی باید سطح چوب بطور مکرر پولیش زده شود. دیگر معایب چوب باید به هزینه بالای آن و زمانبر بودن کار با چوب اشاره کرد.
لمینت متریال کابینت آشپزخانه
به دلیل آنکه چوب مستعد آسیب دیدگی و آلودگی است، اغلب افراد لمینت را به چوب ترجیح میدهند. لمینت متشکل از ورقههای نازک فشرده شده در کنار هم میباشد. این ورقهها متشکل از:
- لایههای رزین پلاستیکی
- لایههای کاغذ با یک لایه چاپی با الگوها و طرحهای مختلف
- در نهایت یک لایه پلاستیک سخت
میباشند. برای نصب این سطوح از محصولات کامپوزیتی همچون تخته سه لایه، تخته خرده چوب یا MDF به عنوان بستر استفاده میشود. همچنین روی این صفحات ورقهای تزئینی نیز چسبانده میشود.
چنانچه از لمینت به عنوان متریال کابینت آشپزخانه استفاده میکنید، از لمینتهای فشار بالا (HPL) استفاده کنید. زیرا در مقایسه با لمینتهای فشار پایین (LPL) دوام و استحکام بیشتری دارند و در رابر رطوبت مقاومتر هستند. لمینت با روکشهای مات، هایگلاس و دیجیتالی با چاپ تخصصی و حتی سفارشی وجود دارد که به کاربر انتخابهای مختلفی میدهد.
مزایای استفاده از لمینت برای کابینت
- بادوام
- مقرون به صرفه
- سطح مستحکم بدون آسیب پذیری
- بدون نیاز به پولیش مکرر
- مقاوم در برابر رطوبت
- تمیز کردن آسان به دلیل پوشیده شدن با یک لایه پلاستیکی شفاف و نازک
معایب استفاده از لمینت
کابینتهای از جنس لمینت اگر به درستی نصب نشوند، لبههای آنها پوسته شده و جدا میشوند. به دلیل اینکه لمینت از ورقههای رزین پلاستیکی و کاغذ تحت فشار بالا ساخته شده، مادهای غیر قابل تجدید به حساب میآید. به علاوه برخی انواع لمینت گازهای سمی به هوا انتشار میدهند.
ورق PVC
ورق PVC، ورقهای پلاستیکی کامپوزیتی میباشند که قابل نصب بدون نیاز به لایه زیرین هستند. این متریال کابینت آشپزخانه قیمت نسبتا پایین و نصب سادهای دارد. اغلب از رنگ های روشن ورق پی وی سی استفاده میشود.
مزایای استفاده از PVC
- دارای خاصیت ضدخوردگی
- مقاوم در برابر مایعات
- نگهداری آسان
- قابل جایگزین شدن
معایب ورق PVC برای کابینت آشپزخانه
- برای استفاده در کابینت آشپزخانه دارای طرح و رنگهای متنوع نیستند.
- در برابر حریق آسیبپذیر هستند.
- با گذشت زمان زرد میشوند.