نجاری یکی از قدیمیترین شغلهایی است که ماده اولیه کار با آن چوب است. از این رو نیروی انسانی مشغول در این شغل مستقیما با گرد و غبار ناشی از برش و الوارهای چوب سر و کار دارد. در نتیجه باید از نظر ایمنی توجه ویژهای به این صنعت معطوف شود. در این مقاله پتروفوم قصد دارید نکات ایمنی هنگام کار با چوب را به شما عزیزان مشغول در کارگاههای نجاری و صنعت چوب به اشتراک گذاریم.
هدف بکارگیری نکات ایمنی هنگام کار با چوب
الوارهای چوب در معرض حشرات، آفتها، رطوبت و … قرار دارند. از این رو همواره برای محافظت از آنها از مواد نگهدارنده حاوی آفت کشها، رنگها، روغنها و… استفاده میکنند. نجارها و تمامی افرادی که با چوب سر و کار دارند، بیشترین مواجهه را با این مواد نگهدارنده دارند که میتواند موجب بروز مشکلات:
- تنفسی
- گوارشی
- پوستی
و… گردد. از این رو توجه به نکات ایمنی هنگام کار با چوب بسیار حائز اهمیت است.
هدف از ایمنی و حفاظت، این است که محیطی سالم و دور از خطرات در صنعت چوب، مبلمان، MDF ملامینه و تولید نئوپان ایجاد کنیم. به علاوه بسیار باعث ناراحتی است که به دلیل استفاده غیر اصولی از ماشین اره مجموعه، رنده، گندگی، پرس، مته، اورفرز و اره نواری سالانه شاهد قطع عضو نجاران باشیم. جای تاسف دارد که سهل انگاری و عدم کنترل چوب مایسو و صفحات چوبی نه تنها در افراد تازه مبتدی بلکه دیده شده که بسیاری از استادکاران حرفهای نیز به دلیل عدم توجه به نکات ایمنی هنگام کار با چوب با مشکلات قطع عضو مواجه میشوند.
معرفی نکات ایمنی هنگام کار با چوب
از عینک ایمنی و ماسک مناسب استفاده کنید.
- در محیط های پر سرو صدا از گوشی حفاظتی نمایید.
- هنگام حمل قطعات چوب از دستکش استفاده کنید.
- پیش از استفاده از ماشین آلات چوب بری یکبار آن را امتحان کنید.
- اره ها و تیغه ها هنگام استفاده از ماشین آلات را تیز نگه دارید.
- دستگاهها را هنگام تعمیر یا تمیز کردن از خاموش و از برق جدا کنید. در دستگاههای شارژی نیز حتما باتری آن را خارج نمایید.
- دستگاههای برش چوب را به سیستم جمع آوری گرد و غبار مجهز کنید.
- کف کارگاه را تمیز نگه دارید.
- از پوشیدن لباسهای آستین بلند و گشاد هنگام کار با دستگاه خودداری نمایید و تنها از لباسهای مخصوصکار استفاده کنید.
- از جابجایی دستگاهها هنگام روشن بودن خودداری نمایید.
- از سیستم هوای فشرده برای تمیز کردن دستگاه یا لباسها استفاده نکنید.
- از استعمال دخانیات در محیط کارگاه خودداری نمایید.
نکات ایمنی برش ام دی اف
برش انواع MDF نظیر ام دی اف 3 میل پرینتی نیازمند رعایت کلیه نکات ایمنی هنگام کار با چوب میباشد و هر فردی که میخواهد این کار را انجام دهد باید تمامی نکات ایمنی را مورد توجه قرار دهد تا بتواند بدون آسیب و خسارت و به بهترین نحو ممکن این کار را انجام دهد. در هنگام برش MDF لازم است به سه نکته ایمنی مهم توجه کنید تا هم سلامت خودتان حفظ شود و هم روند برش به بهترین نحو ممکن انجام شود. این نکات عبارتند از:
استفاده از دستکشهای کار ضخیم و پیراهن مخصوص کار استفاده کنید:
پیش از اقدام برای بریدن ام دی اف، حتما اطمینان حاصل کنید که دستکش کار سالم، ضخیم و مناسب به دست کردهاید تا دست شما در روند بریدن MDF آسیب نبیند و سالم بماند. همچنین لباس کار مناسب راحت با آستین بلند بپوشید تا حین برش دادن ام دی اف و برخورد دست به لبههای تیز ام دی اف، دست شما آسیب نبیند.
ماسک ضد گرد و غبار و عینک محافظ چشم را فراموش نکنید:
در هنگام برش MDF، در هوا گرد و غبار زیادی در هوا پخش میشود. از این رو پیشنهاد میکنیم از ماسک ضد گرد و غبار و همچنین عینک محافظ چشم مخصوص کار استفاده کنید. لازم به ذکر است که حتما از کیفیت ماسک و عینک کار اطمینان حاصل نمایید. توجه داشته باشید که گرد و غبارها ذاتا آسیب رسان نیستند، اما در حجم زیاد میتوانند حساسیت ایجاد کنند و میتوانند به سیستم تنفسی فرد آسیب وارد میکنند.
برشها را در یک فضای تمیز و در حد ممکن در محیطی وسیع انجام دهید:
از آنجایی که برش MDF گرد و غبار زیادی تولید میکند، پیشنهاد میکنیم برش را در فضایی باز یا در گاراژهای جادار و بزرگ انجام دهید. اگر در فضای کارگاه کار میکنید، حتما درب و پنجرهها را باز نگه دارید تا گرد و غبار از محیط خارج شود. به علاوه استفاده از یک فن قدرتمند در فضای کار شما میتواند باعث شود تا گرد و غبار به راحتی از محیط خارج شود.