همونطور که از اسمش پیداست کابینت ام دی اف از متریالی به نام mdf ساخته میشود. استفاده از ام دی اف در کابینت را آنچه بیش از پیش خاص و خواستنی اش میکند قیمت بهصرفه آن است. در ادامه با ام دی اف و انواع روکشهای کاربردی آن در آشپزخانه آشنا میشویم. با ما همراه باشید.
ورق ام دی اف
ام دی اف MDF (Medium density Fiber board) تخته فیبر با چگالی متوسط را گویند که از فرآوردههای چوبی پر کاربرد محسوب میشود. در فرایند ساخت ام دی اف از الیاف چوب و چسبهای رزینی استفاده میشود. این عناصر تحت فشار و حرارت قرا میگیرند تا با افزایش استحکام و نفوذناپذیری و مقاومت در برابر آتش، برتریهای ویژهای نسبت به چوب برای کاربرد در کابینت آشپرخانه داشته باشند. ورق های ام دی اف به طور معمول با ضخامتی ما بین 3 تا 40 میلیمتر، قابلیت ابزار خوری و ماشین کاری بیشتری نسبت به چوب را دارند. از انواع این مورد میتوان به؛
اشاره نمود.
کابینت ام دی اف چیست؟
همانطور که پیشتر گفتیم، نامگذاری این کابینتها به این جهت است که بدنه این کابینت از ورق ام دی اف پوشیده شده است. منظور از بدنه تمامی قسمتها نظیر؛ دربها،کناره ها، تاج و پاخور وتمامی بخشهای ظاهری و در معرض دید کابینت را شامل میشود. ی
عنی همه اجزا به غیر از صفحه رویی کابینت ام دی اف که معمولا از سنگ طبیعی تراش خورده یا کورین استفاده میشود. در ساخت کابینتهای امروزی آنچه متداول است که یونیت کابینت (یعنی سازه یا چهارچوب کابینت) از ام دی اف ساخته میشود. به طور کلی مغزی تمامی ورقهای سازنده کابینت، از ام دی اف خام به علاوه روکش تشکیل شده است. به خاطر وجود همین روکشها است که کابینت در برابر رطوبت مقاوم است. در صورت آسیب رسیدن به روکش، رطوبت به ورق ام دی اف کابینت نفوذ میکند و باعث خرابی ام دی اف می شود.
انواع روکش های پر کاربرد در ساخت کابینت ام دی اف چیست؟
در فرایند تولید ام دی اف و جهت مقاوم سازی آن از روکشهای مختلفی استفاده میشود. که هرکدام خواص و کاربردهای متنوعی دارند که در ادامه به معرفی برخی از آنها میپردازیم.
روکش ملامینه ام دی اف
آنچه به صورت متداول در بازار به عنوان ام دی اف میشناسیم، ام دی اف با روکش ملامینه میباشد. در فرایند تولید آن کاغذ نقشدار به چسب رزینی آغشته شده و تحت حرارت و فشار پرس روی تخته ام دی اف چسبانده میشود. این محصول اغلب با ضخامت 16 میل تولید و به بازار ارائه میشود. ام دی اف با روکش ملامینه از آن دسته ام دی افهایی است که برای نصب نیازی به چسب ندارد و این به دلیل استفاده از رزین که خود نوعی چسب به شمار میرود است. مقاومت ام دی اف با روکش ملامینه در برابر خراشیدگی و ساییدگی بسیار بالاست و از قیمت مناسبی نسبت به دیگر انواع روکشها دارا است. همین موارد باعث شده که ام دی اف با روکش ملامینه را برای ساخت کابینت بسیار پر طرفدار کند.
روکش لترون ام دی اف
لترون روکشی ضعیف و ارزان قیمت است. این روکش در ورقهای ام دی اف که مقاومت و زیبایی آنها از اهمیت فوقالعاده ای برخوردار نیست، مانند فضای داخلی کابینت، قفسهها و شلفهای کابینت، پشت ورقهای هایگلاس یا برای نوار لبه ها و روکش کاری پروفیل ها استفاده میشود. همانطور که از نامش مشخص است با روکشی با مقاومت یک ورق کاغذ روبرو هستیم. پس به هیچ عنوان برای ساخت کابینت استفاده از ام دی اف با روکش لترون توصیه نمیشود.
روکش هایگلاس ام دی اف
روکش هایگلاس شامل ام دی اف خام با پوشش پلکسی گلاس (Plexiglass) میباشد. پلکسی از خانواده پلی کربنات است که ظاهری درخشان و فریبنده دارد. و به علت استحکام بالا از پلکسی گلاس در آکواریومهای غول پیکر، پنجره زیردریاییها و شناورهای عمق بالا استفاده میشود. روکش هایگلاس اگر چه به شفافیت آینه است اما جنس پلاستیکی آن باعث وزن کمتر و مقامت بالای آن شده است. در کابینتهای هایگلاس معمولا یک طرف دارای پوشش هایگلاس و سمت دیگر آن از ام دی اف با ورق لترون یا ملامینه پوشیده میشود. و با این کار هزینه تمام شده روکش هایگلاس و نیز وزن آن یه طور چشمگیری کاهش مییابد. هایگلاس از پرطرفدار ترین نوع روکش ام دی اف است.
در سال 2020 رنگ سفید در ام دی اف با روکش هایگلاس طرفداران زیادی در حوزه دکوراسیون داخلی را به سمت خود جلب کرده است. رنگ سفید در ام دی اف هایگلاس درخشان و پرنور بوده و با القای حس آرامش و پاکی همراه میباشد.
روکش PVC یا ممبران ام دی اف
روکش ممبران (PVC ) را میتوان پرکاربردترین نوع روکش برای کابینت و دربها دانست. از مزایای روکش پی وی سی یا همان ممبران میتوان به مقاومت بالای آن در برابر رطوبت و حرارت و خش اشاره کرد که باعث شده استفاده زیادی در صنعت کابینت سازی داشته باشد.
بهترین روکش برای ام دی اف کابینت کدام است؟
میدانیم که روکشهای متفاوت دیگری نیز در ساخت کابینت مورد استفاده قرار میگیرد. اما آن دسته روکشهایی که در این نوشتار به آنها اشاره شد را می توان پرکاربردترین روکش ها در کابینت سازی به شمار آورد. اگر در ساخت کابینت منزل شما نیز از یکی از این روکش ها استفاده شده ، تجربیات خود را در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید.
نحوه سفارش و اطلاع از قیمت ام دی اف چگونه است؟
برای خرید ام دی اف کابینتی با روکشهای متفاوت میتوانید نام محصول مورد نظر را از منوی سایت جستجو کرده و پس از انتخاب، از طریق راهای ارتباطی با مشاورین ما جهت سفارش و خرید ام دی اف کابینت در تماس باشید.
قیمت ام دی اف کابینت با روکشهای مختلف با توجه به ویژگیها، و حتی رنگبندی نیز با یکدیگر متفاوت است. پس برای اطلاع از قیمت هر یک از محصولات با ما در تماس باشید.